Abby’s Alkmaar review

Algemene beschrijving

Ben je in Alkmaar en wil je lekker lunchen? Ga dan naar Abby’s! Het restaurant ligt iets Abby's drankjesbuiten het centrum van Alkmaar, naast de Singelgarage. Ik heb hier regelmatig in de avond een hapje gegeten, maar nooit geluncht. Daarom besloten Brenda en ik gezellig bij Abby’s te lunchen. Het was nog te koud om op het terras te zitten, maar binnen is het ook geen straf! Het interieur is hip en trendy. Het is geen ruime zaak, dus de tafeltjes staan dicht op elkaar. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Het was rustig, maar dit duurde niet lang veel tafels waren namelijk gereserveerd. Voor ons was er nog een plekje bij het raam in het zonnetje en met uitzicht op de Molen van Piet.

Eten en Drinken

Abby's lunchWe starten, zoals altijd, met een cappuccino. Hou je van sterke koffie? Dan ben je hier aan het goede adres!  Wij vonden het iets aan de sterke kant. De lunchkaart bestaat uit landbrood of baquette, clubsandwiches en maaltijdsalades, soepjes en nog veel meer lekkers. Ik ga voor de focaccia met gegrilde kip en een verse smoothie met heeeel veel pitjes, die lekker tussen je tanden gaan zitten. Maar de smaak is goed. Lekker fris! Het brood is heerlijk knapperig, warm en vers, met een smaaksensatie van gegrilde kip, beemsterkaas, rucola, rode ui en verschillende kruiden. Brenda kiest de Fish Club: gerookte zalm, makreelsalade, tomaat, mesclun sla en citrusdressing en neemt er een verse muntthee bij. Ook Brenda zit heerlijk te smikkelen. Maar hoe eet je een  clubsandwich? Heel eenvoudig, je maakt er drie broodjes van 😉 Prijs/kwaliteitsverhouding is prima!

Weetjes over Abby’s

  • Gratis Wifi
  • Naast de Singelgarage
  • Hondvriendelijk
  • Aparte menukaart voor kinderen
  • Kunst van Ron Moret

Adres: Ritsevoort 60, 1811 DP te Alkmaar,
tel. 072 – 511 11 11 (reserveren is aan te bevelen)

 Openingstijden keukenAbby's interieur

Maandag:             09.00 – 22.30 uur
Dinsdag:               09.00 – 22.30 uur
Woensdag:           09.00 – 22.30 uur
Donderdag:          09.00 – 22.30 uur
Vrijdag:                 09.00 – 22.30 uur
Zaterdag:              09.00 – 22.30 uur
Zondag:                11.00 –  22.30 uur

Doelgroep beoordeling

Gezin: Er is geen speelhoek voor kinderen, maar het viel ons op dat er erg veel kinderen rondliepen. We hadden zelfs sjans van een drie jarig mannetje. Tevens hebben ze een menukaart voor kinderen. Conclusie is dus snel getrokken… Prima geschikt om te eten met het hele gezin.

Diervriendelijk: Honden mogen mee naar binnen! 

Vrienden: Leuke gelegenheid om af te spreken met vrienden, voor een hapje  en een drankje. Het is wel aan te bevelen om van te voren te reserveren. 

Date: Centraal gelegen dus prima om af te spreken. Hou er rekening mee dat de tafeltjes dicht op elkaar staan, de buren kunnen mee luisteren.

Zakelijk: Prima geschikt om af te spreken voor een zakelijke lunch. Ook hier geldt (net als hierboven) de tafeltjes staan wel dicht op elkaar. Weet wat je bespreekt!

 

 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.